nachttrein naar Xian
Blijf op de hoogte en volg Tine
21 Juli 2013 | China, Ningde
Het is weer een tijdje geleden, maar k heb eindelijk wat tijd gevonden.
We zitten ondertussen in Luan Jang. Een heel mooi dorpje. T heeft wel wat voeten in de aarde gebracht om hier te geraken. De taxichauffeur wist het niet zijn :D. Dus een beetje rond gereden tot we een vriendelijke politieagent vonden die het wel wist zijn.
Dit is de reis van de vertragingen.
Opweg naar China hadden we 10 uur vertraging en ondertussenal enkele dagen geleden op de nachttrein van Beijing naar Xian 6 uur. Maar t was leuk.
We hadden onze tickets bij de hardsleepers, 5 de klassen van bij ons.
Met 6 in een coupé, met 3 boven elkaar.
Echt een avontuur. In de coupé naast ons zaten enkele Chinese leerkrachten die engels spraken. Zij hebben ons heel goed geholpen.
We zijn ook al naar het terracotta leger geweest, panacotta voor de vrienden. Heel mooie, super groot, echt de moeite waart.
Die avond zijn we ook gaan fietsen op de muur van Xian. Een 16 meter lange muur. Met enkele tandems en fietsen zijn wr er op uitgetrokken. Heel leuk.
Gisteren zijn we Huasan berg gaan beklimmen. Een heilige berg, super steil omhoog, voor 3,5 uur lang. En alle Chinezen die we tegen kwamen zijn nog 3 uur wandelen. Als we naar hun hadden geluisterd waren we vandaag nog niet aan de top geweest.
Zo dit is een Update van de voorbij dagen.
Maar wat hebben we al geleerd van dit vreemde volkje?
- Chinezen verstaan beter Nederlandse dan engels.
- Chinezen dragen super rare hoofddeksels.
- Chinezen dragen altijd lange mouwen,ook al hangen deze niet vast aan hun kleding.
- alle Chinezen hebben een smartfone.
- Chinezen boeren, laten luide scheten, en speken dat het een lieve lust is.
volgende keer meer nieuwtjes over de Chinezen en hun rare gewoontes.
Grts tine
21 Juli 2013 - 18:59
Bea Van Britsom:
Hoi Tine,
morgen is het onze beurt. Dan vertrekken wij...naar Duitsland: Het Zwarte Woud. 't Is wel niet zo ver als China maar 't is daar ook mooi hoor.
Hier in België blijft het voorlopig nog steeds mooi weer.
Vandaag is het de nationale feestdag én kroning van Filip.Toch wel effe naar de TV gekeken.
Deze namiddag eens gaan fietsen naar Tielrode, naar 't Veer. het was eigenlijk wat té warm maar daar hoor je mij niet over klagen.Straks nog even naar koers kijken: 't is avondrit naar Parijs! en dan in ons bedje. we vertrekken morgen rond 6 uur. Morgenavond zitten we dan met onze voetjes onder tafel aan de "Sluchsee". tot binnenkort.
Bea -
21 Juli 2013 - 19:17
Bruno:
Hoi tine,
ziet er weeral spannend uit, iets van ... Met alle Chinezen maar niet met de deze.... Hier vandaag ook heel warm. Geniet er nog van en benieuwd naar je vervolg avonturen.
21 Juli 2013 - 21:10
Winny:
Ja das allemaal wel goed hoor zolang dat je die gewoontes maar niet overpakt.
Grtjs en tot een volgend berichtje .
Winny en Arsene in pont du gard -
21 Juli 2013 - 21:33
Annemie:
Dag Tine,
Het is weer de moeite jouw reis he.
We zijn juist terug van de Pyreneeën vandaar nog niet kunnen reageren op jouw verslagjes.
En ja, we zijn ook aan het kijken naar de aankomst van de ronde.
Ben benieuwd naar je volgende verslagjes. Nog veel plezier en tot later.
Annemie -
22 Juli 2013 - 12:39
Sven:
Hey Tine,
Morgen vertrek ik met mijn groep richting Portugal. We gaan te streek tussen Lissabon en Coimbra verkennen met tussendoor wat wandel- en fietsactiviteiten. Er staat ons ook een kayakdag te wachten. Eens benieuwd wat dit allemaal gaat geven. Zo te lezen stel je het daar wel goed in China. Maak zeker voldoende kiekjes, dan kunnen we ze eens na mijn reis bij de foubert of de françois bekijken. En ik wens je daar nog veel mooie avonturen toe. Het zal zowieso een onvergetelijke ervaring zijn! Hou je goed!!!
SVEN -
22 Juli 2013 - 19:20
Robby, Dina En Ayden:
Hey Tine,
Echt leuk om te horen dat het je daar goe bevalt. amuseer u daar nog maar wa want "binnenkort" is't weer werkendag. :-)
Ik ga u nu ook nog iets vertellen wat nog niemand anders weet : IK MAG TERUG RIJDEN !!!!!!!
Dus normaal gezien hebben we uw bonnekes niet meer nodig maar voor de zekerheid laat ik ze
toch nog wa in mijn schuif liggen. :-)
Veel plezier nog en tot binnenkort,
groetjes,
Robby, Dina en Ayden